Лидер в енергийното производство откри нов завод в България

Лидер в енергийното производство откри нов завод в България
Лидерът в енергийните и автоматизационните технологии – АББ Груп, откри нов завод за производство на продукти. Снимка: power-egroup.com
A A+ A++ A

Лидерът в енергийните и автоматизационните технологии – АББ Груп, откри нов завод за производство на продукти ниско и средно напрежение. Заводът е разположен в град Раковски, на около 25 км североизточно от Пловдив. Очаква се придобивката да генерира около 600 работни места, когато заработи с пълен капацитет. Той е част от инвестиция на стойност 23 млн. долара за разширяване на производствения капацитет, с цел обслужване на нарастващото търсене в Европа и Азия и ще произвежда продукти за управление на ниско напрежение и енергийни продукти – средно напрежение.

„Не си представям реиндустриализацията като стотици милиони държавни пари, налети в комунистически мастодонти като „Кремиковци“, но си представям реиндустриализацията на България като инвестиции в човешко познание, машини и технологии от ХХІ в.“, каза президентът Росен Плевнелиев, който беше гост на откриването на завода в град Раковски.

Той подчерта, че именно този завод представлява България в ХХІ в.

„Най-новата инвестиция на АББ в Пловдив подчертава положителния опит на компанията в България като производствена база и вярата ни в потенциала от умения на хората“, сподели Екехард Нойрайтер, регионален мениджър на АББ в България. Той подчерта, че те внасят най-новия опит.

Заводът покрива площ от 15 хил. кв. м и представлява втората голяма „инвестиция на зелено“ на АББ в района. Първата фабрика на зелено, която произвежда продукти за ниско напрежение, е изградена през 2009 г. и към момента в нея работят близо 1000 души.

Другите производствени бази на фирмата са разположени в Петрич – за продукти ниско напрежение, Севлиево – за продукти високо напрежение и трансформатори, както и сервизен център за турбокомпресори във Варна.

АББ е лидер в този вид производства, които създават възможност за битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Фирмата има свои компании в около 100 държави по света, с близо 150 хил. служители.

#Плевнелиев #продукти #напрежение #АББ #Раковски #Пловдив #АББ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници