БСП настоя партиите да се разграничат от подпалването на знамето им

БСП настоя партиите да се разграничат от подпалването на знамето им
A A+ A++ A

БСП реагира остро срещу подпалването на знамето на партията пред сградата на Президентството.

„Поругаването на символи, горенето на знамена и книги, рушенето на паметници е форма на агресия и фашизъм. БСП винаги е търсила диалог и е зачитала мнението на другите. Винаги е отстоявала и защитавала демократичните ценности и толерантността“, заявиха от централата на партията.

Протестиращи пред Президенството запалиха знамето на БСП, докато течеше Консултативният съвет за национална сигурност.

Около 10.15 ч. група протестиращи разстла знаме на БСП на жълтите павета до фонтана пред Президентството.  Като хвърлиха флага на земята, започнаха да го тъпчат, а после изхвърлиха отгоре му чаша кафе, вестници и боклуци. След това запалиха знамето. Някои от инициаторите заявиха, че актът е отговор на запаления европейски флаг на 9 май.

„Категорично се противопоставяме на всеки опит за насаждане на омраза и агресия в обществото ни, както и за налагане на изкуствено разделяне на нацията. Разрушението никога не може да бъде алтернатива, то не води към напредък и прогрес, а ни връща в мрачни времена. Търсенето на символика с изгарянето на знамето на БСП насажда омраза, ненавист и е груб опит да възвеличаваш себе си чрез унищожението на другия. Настояваме политическите партии, за които демокрацията е не само дума, да се разграничат от този позорен акт. Нека се противопоставим на подобни грозни действия, които са не просто израз на омраза или незнание, но и на духовното падение на нацията. Нека никога не забравяме, че след огъня на омразата остава само пепел“, се казва още в декларацията на БСП.

 

#БСП #знаме

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници