Цветанов: Отпада съдебното споразумение при убийство на пътя

Цветанов: Отпада съдебното споразумение при убийство на пътя
Друга промяна, която ще се въведе при причиняване на смърт на пътя, е да се налага ограничение за напускане на страната на лицето, причинило смъртта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Готови сме със законодателните промени и ще отпадне възможността за сключване на съдебно споразумение за шофьори, извършили тежко пътнотранспортно произшествие, заяви пред БНТ вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Отпада въобще споразумението за пътнотранспортните произшествия. Това е една от мерките, с които ще създадем възможност за по-добро правораздаване и търсене на отговорност на тези, които са отнели човешки живот на пътя“, повтори Цветанов и допълни, че още днес ще бъдат информирани близките и роднините на загинали в катастрофи.

Друга промяна, която ще се въведе при причиняване на смърт на пътя, е да се налага ограничение за напускане на страната на лицето, причинило смъртта.

Според Цветанов и до ден днешен има случаи, при които не може да се издири лице, причинило смърт при катастрофа, защото е напуснало страната.

„Разбира се, че ни плаши случилото се в Студентски град, и то не защото имаме поредния случай, а начинът, по който се решават проблемите между младите хора“, каза Цветанов.

„Тези деца израснаха в годините на демокрацията и формираха своите ценности от улицата – с бухалки, с мутри, с наркотици, с проститутки. За голямо съжаление тук основната вина пада върху всички институции“, добави той.

Според него усещането за безнаказаност и липсата на правораздаване са виновни за повишаването на престъпността.

Колкото до случая с убитата Мирослава от Перник, министърът посочи, че прокуратурата е компетентна да разследва случая, работата на анкетните комисии в парламента е да предложат законодателни промени за по-добра работа в бъдеще.

„Нито аз, нито политическият кабинет на МВР има да връща нещо като бонуси“, уточни Цветанов по отношение на допълнителните стимули, които до края на днешния работен ден трябва да бъдат върнати по нареждане на премиера Борисов.

Колкото до изказването на вицепрезидента Маргарита Попова, че тя не би направила подобен апел, вицепремиерът отказа да коментира думите й.

Според него темата бонуси е била вкарана в дневния ред на обществото, за да се избегнат други, по-важни проблеми.

#Цветан Цветанов #вицепремиер #министър на вътрешните работи #ПТП #катастрофа #Мирослава #Перник #Студентски град #бонус #МВР #премиер #Борисов #Маргарита Попова #вицепрезидент #смърт #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници