Първанов: Всички партии с твърди ядра ще загубят от задължителния вот

Първанов: Всички партии с твърди ядра ще загубят от задължителния вот
Първанов възприема задължителния вот като временна мярка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според лидера на АБВ Георги Първанов от въвеждането на задължителното гласуване ще загуби не само ДПС, но и БСП, както и всички партии с твърди ядра. ГЕРБ, заедно с ДПС, може би имат най-съвършената технология за манипулация на вота и те също ще загубят от задължителното гласуване, добави предишният обитател на „Дондуков 2” пред Нова телевизия в събота сутрин.

Оставката на ръководството на БСП е най-моралният и естественият изход след поредица от загуби, смята бившият първи на „Позитано” 20. Промени обаче трябва да има и в идеен план, трябва да се определи коя е таргет групата сред избирателите.

Според него елементарното обяснение на действията на Станишев е, че това е стъпка на някой, който иска да оцелее до есента. Лидерът на БСП Сергей Станишев е осъзнал, че живеем в полулегитимна демокрация в края на едно неуспешно управление, смята Първанов.

По думите на лидера на АБВ, кога трябва да се проведат предсрочните парламентарни избори зависи от това дали ще се приеме идеята за задължителното гласуване. Първанов сподели, че по принцип е против, но призна, че това е единственият начин да се прекрати контролирания и купения вот.

Георги Първанов възприема обаче задължителното гласуване като временна мярка и смята, че и в други държави то е било такава. Големият въпрос е как държавата ще санкционира гражданите, които не гласуват, включително българите в чужбина, посочи той.

„Смятам, че Конституцията трябва да се промени, макар и минимално и след това да се върви към промяна в закона”. За това обаче е необходимо време, което ни отдалечава от предсрочните избори”, отбеляза Първанов.

#АБВ #Сергей Станишев #БСП #Георги Първанов #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници