ГЕРБ внесе вот на недоверие заради енергетиката

ГЕРБ внесе вот на недоверие заради енергетиката
Десислава Атанасова, Димитър Главчев и Ивайло Московски от ГЕРБ вeсоха вота на недоверие в администрацията на Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Темата на вота е за сектор "Енергетика" и провала на поректа "Южен поток". Това е четвъртият вот на недоверие, внасян от опозицията.

В мотивите се посочва, че са налице непрозрачно управление, хроничен финансов дефицит, влошаване на финансовите показатели на всички държавни дружества, несигурност и липса на прогнозируемост. Сред основните мотиви се посочва и липсата на визия в енергийния сектор.

„Още със създаването си правителството обяви като свой основен приоритет изработването на нова енергийна стратегия в срок, който отдавна изтече. Многократните гръмки заявки за „стабилизация“, „ребалансиране“ и „намиране на резерви“ от страна на ресорния министър се оказаха некомплексно говорене, комсомолски ентусиазъм и празни обещания“, смятат от ГЕРБ.

Друг основен мотив, според ГЕРБ, е грубата намеса в работата на независимия регулатор – ДКЕВР от страна на управляващите.

#ГЕРБ #вот на недоверие #Пламен Орешарски #мотив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници