Световни звезди откриха Международния кинофестивал в Кан

Световни звезди откриха Международния кинофестивал в Кан
Председател на журито в 67-то издание на Фестивала в Кан е Джейн Кампион. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Един от най-бляскавите фестивали - Международния кинофестивал в Кан, стартира в сряда вечерта (14 май).

Освен към журито на фестивала вниманието в първия ден на голямото събитие бе насочено към актьорите Никол Кидман и Тим Рот. Те участват във филма „Грейс от Монако“, с прожекцията на който започна официално прочутият празник на киното. Припомняме, че филмът за Грейс Кели бе съпроводен със скандали, тъй като Кралското семейство отрече да има истинност в лентата.

Децата на Грейс – принц Албер и принцесите Каролина и Стефани, не са доволни от историята в лентата. Те са гневни на начина, по който е представен баща им, покойният принц Рение, заради когото Грейс Кели се отказва от актьорската си кариера. Албер се опасявал, че във филма майка му е представена в прекрасна светлина, докато баща му - на контролиращ съпругата си мъж.

Никол Кидман изрази разочарованието си от решението на кралското семейство на Монако да бойкотира премиерата и подчерта, че това не е биографична лента.

Водещ на церемонията в сряда беше френският актьор и певец Ламбер Уилсон.

Общо 18 филма ще се борят за наградата „Златна палма“. Председател на журито тази година е новозеландската режисьорка Джейн Кемпиън, чийто филм „Пианото“ спечели „Златната палма“ в Кан през 1993 година.

Фестивалът продължава от 14 май до 25 май. Филмфестът е популярен начин за кинопродуцентите да се вдъхновят за новите си филми и да се представят на разпространители от целия свят.

#Кан 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници