Хотелиери: Политиците да внимават какво говорят, да не изгонят руските туристи

Хотелиери: Политиците да внимават какво говорят, да не изгонят руските туристи
Снимка: cindy.blog.bg
A A+ A++ A

Не очакваме проблеми с руските и украинските туристи през това лято, направените заявки са потвърдени. Притесняват единствено някои изявления на наши държавници, които създават негативни впечатления сред руските туристи. Те трябва много да внимават как се изказват за руския пазар, тъй като той е изключително чувствителен, заяви хотелиерът от Слънчев бряг Георги Николчев пред ТВ7.

Николчев коментира, че България е традиционен партньор на руския туристически пазар и се надява, че той ще бъде съхранен въпреки кризата в Украйна. Дори в последните дни самият хотелиер получавал много нови запитвания от украински туристи, които искат да посетят нашата държава.

"Няма спад в записванията от Русия и Украйна", потвърди и гостът в студиото Константин Занков, главен експерт от Института за анализи и оценки в туризма. Според него има и туристи, които досега са избирали Крим като дестинация, а сега ще се насочат към нашето Черноморие.

"Понякога политическата ситуация може да има пряко и положително въздействие в други аспекти", каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова. Като пример за такъв ефект тя посочи разкриването на българско консулство в Екатеринбург, с което се очакват 250-300 хиляди руски туристи допълнително през лятото.

#Русия #Украйна #Поли Карастоянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници