ЕВН: Срещата на Плевнелиев и Шишковиц е нормална практика в света

ЕВН: Срещата на Плевнелиев и Шишковиц е нормална практика в света
Снимка: industryinfo.bg
A A+ A++ A

ЕВН чрез дъщерните си компании в България, е един от най-големите инвеститори в страната през последните 10 години. През цялото това време ръководството на компанията е провело множество срещи с различни висши държавни представители, включително с президенти, премиери и министри в техните правителства, председатели на парламентарни комисии, народни представители. Тези срещи винаги са имали работен характер и са били насочени към постигането на конструктивен и плодотворен диалог с държавните институции, се казва в съобщение на електроразпределителното дружество ЕВН.

Позицията е във връзка с внесеното в сряда предложение в Народното събрание за създаване на временна анкетна комисия, която да проучи дейността на електроразпределителните дружества и концесионерите за добив на природни богатства, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и лица, свързани с политически партии. Повод са изказвания в медиите за срещата на президента Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на EВН Щефан Шишковиц във Виена в края на март.

„Срещата между президента Плевнeлиев и г-н Шишковиц, проведена във Виена, в рамките на официалната визита на държавния глава в Австрия, беше организирана ad hoc, по инициатива на ЕВН. Господин Шишковиц използва възможността да информира президента за позицията на EВН по възникналия казус с некомпенсираните разходи за зелена енергия и да изрази тревогата на EВН за регулаторната среда в България. Трудностите, породени от този казус, са причина ръководството на EВН активно да търси диалог с всички заинтересовани страни с цел да получи възможността да представи позицията на компанията“, заявиха от дружеството.

EВН изразява дълбокото си безпокойство от факта, че нормалната практика на срещи между представители на държавата и бизнеса, използвана в цял свят се счита за незаконна в България. EВН е дългосрочен инвеститор, който развива бизнеса си, спазвайки стриктно законовата рамка.

#ЕВН #Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Щефан Шишковиц

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници