ЧЕЗ и НЕК ще преговарят

ЧЕЗ и НЕК ще преговарят
НЕК е съгласна да преговаря. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ЧЕЗ Електро България“ АД предложи на Националната електрическа компания преговори за постигане на споразумение за уреждане на спорните въпроси. НЕК е съгласна да преговаря.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране  проведе открито заседание по процедурата за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества заради задълженията им към НЕК.  ДКЕВР реши да даде допълнително време на трите дружества да се запознаят с новопостъпилите доказателства, да изразят становище по тях и ако преценят, да ангажират насрещни доказателства.

Регулаторът откри процедурата по лишаването на крайните снабдители от лицензия на 19 март, след като им беше дала три дни да платят на НЕК прихванати или задържани суми на обща стойност 318 млн. лв. Към момента тази сума е нараснала до 348 млн. лв. по данни на регулатора. От нея на ЕВН се падат 216,5 млн. лв., на Енерго Про - 67,4 млн. лв., а на ЧЕЗ – 63,7 млн. лв. И в новия 7-дневен срок, който им бе даден от ДКЕВР след откриването на процедурата, ЕРП-тата не платиха.

#Националната електрическа компания #ЧЕЗ #НЕК #ДКЕВР #ЕВН #Енерго Про #ЕРП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници