Омбудсманът: Абсолютно безобразие са отказите на ЕРП-тата да плащат обезщетения

Омбудсманът: Абсолютно безобразие са отказите на ЕРП-тата да плащат обезщетения
A A+ A++ A

„Хората с право са възмутени, защото да си дни наред без ток е абсурдно. За съжаление, те са и жертва на монополите, които започват да се позовават на общите им условия, в които те сами определят форсмажор – нещо, което е абсолютно недопустимо.“ Това каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” националният омбудсман Диана Ковачева в коментар за последиците от снеговалежа преди седмица.

“Сезирах незабавно и КЕВР, и министъра на енергетиката да бъде извършена проверка. Едва ли институциите печелят доверие с това, че си прехвърлят топката помежду си и като се карат през медии кой да извърши тази проверка. Тя е съществена, защото хората трябва да бъдат обезщетени. -Те имат право да бъдат обезщетени, когато са 30 часа без ток, с 50 лева, а след това на всеки 24 часа – с по още 20 лева. Това е нищо, сравнено с неудобството, което те преживяха, но и тези пари няма да бъдат изплатени доколкото се вижда, защото ЕРП-тата вече започнаха да отказват. Мисля, че това е абсолютно безобразие”, подчерта тя.

Според нея проверката е много важна, защото е станало ясно, че “има съпричиняване” и поясни: “Валя сняг, всички видяхме. Само че е факт, че електроразпределителните дружества през годините не са инвестирали в поддръжка на мрежата, а тя е доста остаряла, самите хора го казват.”

#омбудсман #ЕРП #ЕРП-та #ЕРП-тата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници