Борисов: Политиците сме заплаха за сигурността, защото се мразим

Борисов: Политиците сме заплаха за сигурността, защото се мразим
Борисов реши да покани Лютви Местан на кафе, "за да видят хората, че политиците все пак носят отговорност за това, което могат да предизвикат като етнически конфликт или размирици”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ние, политиците, сме заплаха за националната сигурност на България, защото не разговаряме, а се мразим“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов направи коментара след въпрос за сигурността на страната ни в контекста на кризата в Украйна и Крим.

Той съобщи за намеренията си за промяна в междупартийните отношения като покани председателят на ДПС Лютви Местан на кафе в центъра на Кърджали в кафенето “Friends” в събота следобед, който е приел с готовност идеята за неформалния разговор.

“Понеже ми омръзна Станишев да обявява Кърджали като място, което някой иска да го отдели от България, казах, че българските мюсюлмани и мохамедани в ГЕРБ и в ДПС не бива да бъдат конфронтирани нито помежду си, нито с християните“, каза още Борисов.

Той решил покани Местан на среща в града, за да направи първата крачка за “спокойствието на Кърджали, за да видят хората, че политиците все пак носят отговорност за това, което могат да предизвикат като етнически конфликт или размирици”.

“Няма тема, която да предизвика този разговор, освен една – етническата толерантност, стабилността и спокойствието на населението в този регион. И когато лидерите на две партии, диаметрално противоположни в парламента покажат на хората, че няма да си удрят шамари, а могат да изпият едно кафе, това е само плюс за държавата”, посочи Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #Лютви Местан #ЦИК #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино