Държавата изплатила 115 000 лв. за Хасковска област

Държавата изплатила 115 000 лв. за Хасковска област
„354 семейства от Бисер, Свиленград, Любимец, Гълъбово и Раднево са получили еднократно по 325 лева“, уточни социалният министър Тотю Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата е изплатила 115 000 лв. социални помощи в бедстващите райони на Хасковска област, от БЧК пък до този час са събрали близо 500 000 лв.

„Общо 115 050 лв. са изплатени на пострадалите от наводненията 354 семейства от Министерството на труда и социалната политика. Средствата са изплатени чрез дирекциите „Социално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане и са за задоволяване на неотложни нужди на населението в бедстващите райони на наводненията“, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов в Хасково, предаде КРОСС.

Преди това той се срещна с директорите на териториалните структури на АСП в общините Хасково, Харманли, Любимец, Свиленград, кметовете на с. Бисер и с. Лешниково и граждани.

„354 семейства от Бисер, Свиленград, Любимец, Гълъбово и Раднево са получили еднократно по 325 лева“, уточни социалният министър Тотю Младенов. От социалното министерство са отпуснали и по 10 000 лв. на близките на 8-те жертви на наводнението в село Бисер.

Преписките за пострадалите 98 къщи в Свиленград са внесени в Междуведомствената комисия към Министерския съвет. Щетите са изчислени за над 74 000 лева.

Кампанията на Българския Червен кръст (БЧК) с SMS дарения за пострадалите при наводненията в Хасковска област продължава на кратък номер 1255. До този момент в банковата сметка на БЧК  в помощ на пострадалите от наводнението в Хасковска област са събрани близо половин милион лв., съобщиха от организацията.

#Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #Министерството на труда и социалната политика #наводнения #Хасковска област #БЧК #Български червен кръст

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници