Отстраниха шефа „Напоителни системи“, присвоил 50 000 лв.

Отстраниха шефа „Напоителни системи“, присвоил 50 000 лв.
Срещу Харизанов има повдигнато обвинение за присвояване на 50 хил. лв. през 2001 г.
A A+ A++ A

Отстраниха председателя на Борда на директорите на „Напоителни системи“ Георги Харизанов.

Причина за отстраняването е повдигнато обвинение на Харизанов в края на месец януари във връзка с дело, което е от 2001 г. За случая е информиран премиерът Бойко Борисов,  предаде агенция „Фокус“, цитирайки министъра на земеделието Мирослав Найденов.

Срещу Харизанов има повдигнато обвинение за присвояване на 50 хил. лв. през 2001 г.  Найденов изрази недоумение защо това обвинение се повдига 11 години след случилото се.

„Надявам се компетентните органи да си свършат работата“, коментира той. По думите му  Георги Харизанов се е справял добре с работата си.

Днес на заседание на Борда на директорите на „Напоителни системи“ ще бъде взето решение по какъв начин и кой ще поеме ръководството.

„След като информирах и премиера, и по предложение на самия Харизанов, той ще бъде отстранен от длъжността председател на Борда на директорите на „Напоителни системи“ до приключване на предварителното следствие“, обясни министър Найденов.
„Ще събера Борда на директорите още утре, за да може да се прецени по какъв начин и кой ще поеме ръководството на „Напоителни системи“, каза той.

Повдигнатото на Георги Харизанов обвинение е свързано с предишна негова месторабота през 2001 г.

„Аз не мога да коментирам, не съм запознат с подробности по това нещо. Все пак, за да няма съмнение по отношение на дейността на „Напоителни системи“, да може да работят в спокойна обстановка, и то точно при тези форсмажорни обстоятелства, смятаме, че това е най-правилното нещо“, допълни Найденов.

„Самият Харизанов го разбира много добре, така че предприемаме тези действия и ще събера Борда на директорите още утре, за да може да се прецени по какъв начин и кой ще поеме ръководството“, каза още Мирослав Найденов.

„Георги Харизанов бе освободен, за да не се създаде напрежение в системата“, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

#дело #министър на земеделието и храните #Найденов #Мирослав Найденов #„Напоителни системи“ #Георги Харизанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници