Природозащитници окупират дирекцията на парк „Българка“

Природозащитници окупират дирекцията на парк „Българка“
Снимка: ppbulgarka.net
A A+ A++ A

Природозащитници ще окупират във вторник дирекцията на Природен парк „Българка“ в Габрово. Причината е, че в следобедните часове в петък новоназначеният директор на Природен парк „Българка“ Али Алиев е решил да започне подмяна на ключалките на вратите и бравите на касите в дирекцията на парка, където се съхраняват важни документи, свързани с дейностите и проектите на администрацията на парка.

Експертите по проектите се опасяват, че след действията в петъчния ден е възможно оригиналите на важни финансови документи, договори и други, които се съхраняват само в парка, да изчезнат или да бъдат подменени с фалшиви, за да се съставят измислени обвинения за отстраняването на стария директор на парка Мая Радева след края на нейния болничен, съобщават „Зелените“.

Природозащитници твърдят, че назначаването на Алиев е неправомерно, защото е свързан със съдебни дела за управлявани от него фирми. Те твърдят, че Али Алиев е извършвал злоупотреби, докато е бил заместник-директор на Държавното горско стопанство в Севлиево. Има неизяснени обстоятелства и около участието му в частната фирма „Бари Али Алиев“. Тази фирма е включена в Списъка на длъжниците - с 32 хиляди лева задължения.

Природозащитниците смятат, че не е ясно как човек, който печели от дърводобив, ще защити природния парк от изсичане.

„Зелените“ твърдо заявяват, че ако Изпълнителната агенция по горите не се откаже от скандалните, преминали в силови действия, назначения, „Зелените“ ще информират европейските институции за извършваните политически действия в нарушение на екологичното и административното законодателство и процедури.

#Алиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Акценти

Инбет Казино