„Дясна алтернатива за България” срещу Реформаторския блок на евроизборите

„Дясна алтернатива за България” срещу Реформаторския блок на евроизборите
Надежда Нейнски ще е водач на листа. Снимка: www.europe.bg
A A+ A++ A

Реформаторският блок вече има конкуренция за евровота през май. Гражданска платформа „Дясна алтернатива за България“ обяви във вторник, че води преговори за обединение на десните формации и явяване с обща листа на изборите за Европейски парламент с водач на листата настоящия евродепутат Надежда Нейнски.

Засега преговори се водят освен със „Синьо единство“ и с Демократическата партия, и с Обединени земеделци, обявиха от гражданската платформа.

Дясна алтернатива за България“ е поканила всички политически партии, регистрирани и участвали в парламентарните избори през 2013 г. и през 2009 г., да се включат в обсъждането на националната доктрина на България. Над 25 от тях вече са потвърдили участие в инициативата, но това засега не е направила нито една от парламентарно представените партии.

Членове на „Дясна алтернатива за България“ са „Нова алтернатива“, „Движение Гергьовден“, „Съюз на свободните демократи“, БДС „Радикали“ и „Гражданско участие в управлението на държавата“.

Синьо единство“ на Надежда Нейниски отказа да преговаря с Реформаторския блок. Предположенията бяха, че не са се договорили за подреждането на листите.

Хората на Нейнски обясниха, че в продължение на половин година са положили големи усилия да убедят Реформаторския блок, че е нужно формиране на силна дясна алтернатива, но не са получили подкрепа.

Те уточниха, че няма да участват в създаването на нов Отечествен фронт, легитимиращ субекти, които са били част от заличаването на границите между политическите партии и рушенето на доверието в институциите, защото това по същество би било съучастие в подмяната.

#синьо единство #Нейнски #Надежда Нейнски #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници