САЩ и Евросъюзът обсъждат финансова помощ за Украйна

САЩ и Евросъюзът обсъждат финансова помощ за Украйна
“ЕС подготвя със САЩ значителна програма за финансова помощ за Украйна”, съобщи представителката на Евросъюза по външна политика и сигурност Катрин Аштън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ ще обсъдят с Европейския съюз евентуалната финансова помощ, която да предостават на Украйна, намираща се в тежка политическа криза.

“Ние сме на предварителен етап от консултации с ЕС и с други партньори за оказване на подкрепа, от каквато Украйна се нуждае”, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Дженифър Псаки.

“ЕС подготвя със САЩ значителна програма за финансова помощ за Украйна”, съобщи по-рано представителката на Евросъюза по външна политика и сигурност Катрин Аштън.

“ЕС и САЩ разработват план, Украински план, както предложих да го наричат, който анализира какво трябва да направим още отсега в различни сектори на икономиката, за да подобрим нещата”, посочи Аштън.

Представителката на ЕС пристига в Киев във вторник и не уточни стойността на обсъжданата помощ, но отбеляза, че “цифрите няма да са скромни”, предава „Фокус“.

#Украйна между ЕС и Русия #Европейски съюз #САЩ #Катрин Аштън #финансова помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници