Още един Кенеди се бори за Конгреса

Още един Кенеди се бори за Конгреса
31-годишният Джоузеф, който има удивителна прилика с Боби, ще бъде кандидат от четвърти конгресен район в щата Масачузетс. Снимка: АП
A A+ A++ A

Джоузеф Кенеди III, внук на покойния Боби Кенеди, съобщи, че ще се кандидатира за Конгреса, първа стъпка към връщането във властта на най-известната политическа династия в Америка.

След смъртта на сенатор Тед Кенеди през 2009 г. и оттеглянето на сина му Патрик от Конгреса през 2011 г., семейство Кенеди остана без представител в американската национална политика за първи път от 63 години насам.

Сега най-младият член на семейството и праплеменник на Джон Кенеди потвърди, че ще участва на изборите в щата Масачузетс, откъдето по традиция се кандидатират членовете на известната фамилия, предаде БГНЕС.

31-годишният Джоузеф, който има удивителна прилика с Боби, ще бъде кандидат от четвърти конгресен район в щата. Сега той е представен от Барни Франк, един от най-острите либерални гласове в американската политика.

Слуховете, че Кенеди ще се кандидатира за член на Конгреса, се засилиха, след като Франк обяви през ноември, че няма да се бори за преизбиране, а миналия месец Джоузеф Кенеди съобщи, че създава проучвателен комитет, първата стъпка в предизборната кампания.

„Вярвам, че тази страна се основава на една проста идея – че всеки човек заслужава справедливо отношение както от страна на другите хора, така и от страна на правителството, но това не се случва вече в Америка“, заяви Кенеди, който трябва да обяви официално кандидатурата си по-късно днес.

Джоузеф Кенеди работеше като щатски прокурор в Масачузетс преди миналия месец да попадне във фокуса на предизборната кампания.

Той е завършил право в Харвардския университет, говори отлично испански и е прекарал две години в Корпуса на мира, американска доброволческа програма, започнала по времето на президента Кенеди.

#Конгреса #Америка #Масачузетс #Харвардския университет #кампания #президент #Джон Кенеди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници