Четин Казак: Да позволим предизборна агитация на друг език

Четин Казак: Да позволим предизборна агитация на друг език
Казак заяви, че ДПС държат и на промяна на принципа на уседналостта, за да не се ограничават определени групи граждани да дадат своя вот. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От ДПС ще искат да се спазят конституционно признатите принципи и една от основните препоръки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа да се осигури възможност предизборната агитация да се води не само на официално признатия език, заяви депутатът Четин Казак пред БНР.

Казак заяви, че ДПС държат и на промяна на принципа на уседналостта, за да не се ограничават определени групи граждани да дадат своя вот.

"Да се даде възможност, да може да се агитира и на друг език. По този начин, когато дойдат гости от Европейски либерали, например от Англия, от Белгия и участват на наше мероприятие да могат спокойно да отправят послание на своя национален език с осигурен превод, без да се притесняват, че след това някой ще ги санкционира за това, че са говорили на чужд език. Нашите кандидати ще съумеят да отправят совите послания на езика, на който считат, че избирателите по – добре и по адекватно ще възприемат тези послания",  каза Четин Казак.

#Четин Казак #Казак #Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа #Англия #Белгия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници