Президентът притеснен заради докладите на ЕК

Президентът притеснен заради докладите на ЕК
Държавният глава Росен Плевнелиев е притеснен, че на докладите от Брюксел се гледа само „от доклад до доклад“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният глава Росен Плевнелиев е притеснен, че на докладите от Брюксел се гледа само „от доклад до доклад“.

„Тези доклади се правят, за да ни посочат дали има прогрес при постигането на дългосрочната цел на България - да си реформираме системата на правораздаване, така че да отпадне механизмът за координация и контрол“, заяви Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

Държавният глава подчерта, че очаква от институциите план за действие с конкретно разписани мерки, за да може България да постигне своята цел.

Плевнелиев възнамерява да проведе редица от срещи по темата, като вече е разговарял с правосъдния министър и главния прокурор.

„Целта на този план ще бъде до края на 2013 година да се приключи с реформите и да се излезе с достойнство от този механизъм. Това е моята цел, а не просто всеки доклад, който поражда порои от обяснения за това кой е виновен, за какво е виновен“, обясни президентът.

„За мен това не е важно. Важно е как да си свършим стратегическите реформи, за които сме се ангажирали пред нашите партньори в Брюксел“, каза още Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Президент на България #държавен глава #доклад на ЕК #доклади #план за действие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници