Йовчев: Овладяхме кризата с бежанците

Йовчев: Овладяхме кризата с бежанците
A A+ A++ A

"С мерките, които предприехме, можем да кажем, че сме овладели кризата с бежанците.", каза при посещението си в Шумен вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Броят на влизащите на територията на страната е драстично намален. Вероятно е нивото през декември 2013 г. да е по-ниско от нивото през 2012 г. При положение, че имаше месеци, през които над 10-12 пъти бе по-висок броят на нелегалните емигранти отколкото за същия период през миналата година. На второ място, с предприетите мерки - увеличаване на капацитета на местата за настаняване на бежанци, подобряване на организацията и значително подобряване на условията, които не са такива, каквито трябва да бъдат, също до голяма степен е отговорено на предизвикателствата, коментира Йовчев, цитиран от "Фокус".

Министър Йовчев отбеляза и финансирането, договорено по линия на ЕС и по линия на двустранно сътрудничество с много държави. Миграцията би трябвало да бъде и във фокуса на следващото председателство на ЕС. Йовчев допълни, че е оптимист и вероятно няма да се наложи изграждане на нови места за настаняване на бежанци.

#Цветлин Йовчев #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници