Фандъкова: Няма нарушения в поръчката за завод за боклука в София

Фандъкова: Няма нарушения в поръчката за завод за боклука в София
Столичният кмет отбеляза, че има готовност веднага да бъде подписан договора с избрания изпълнител, след като се получи становище на МОСВ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия заявява в писмо от петък, че в проведената процедура за изпълнител на завод за боклука в София не са установени нарушения на европейското законодателство, съобщава столична община

Отговорът издва след жалби във връзка с процедурата за избор на изпълнител на завода за механично-биологично третиране на твърдите битови отпадъци на София.

В кореспонденцията се казва, че всички съмнения по отношение на референциите на изпълнителя са изчистени, заяви в събота кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Документът посочва, че не са установени нарушения на европейското законодателство", увери тя.

"Очаквам днес да получа и становището на Министерство на околната среда. Искам специално да благодаря на ЕК за това, че в много кратък срок успяха да разгледат всички обстоятелства и да изпратят отговор. Благодаря и на Министерство на околната среда и водите и лично на министър Михайлова също за бързата реакция", посочи Фандъкова.

Столичният кмет отбеляза, че има готовност веднага да бъде подписан договора с избрания изпълнител, след като се получи становище на МОСВ.

Заводът за механично-биологично третиране на отпадъците е част от Проекта за интегрираната система за третиране на битовите отпадъци на Столична община, финансиран по Оперативна програма "Околна среда" 2007 г.- 2013 г.

Той трябва да бъде изпълнен общо за 19 месеца като проектиране и строителство.

#София #Йорданка Фандъкова #боклук #завод #Европейска комисия #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници