Брюксел каза "да" на завода за боклука

Брюксел каза "да" на завода за боклука
Според Фандъкова до края на годината ще бъде подписан официално договора с избрания строител на завода, след което изграждането му може да започне.Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В петък следобед Столична община е получила отговор от Европейската комисия по жалбата на участници в конкурса за избор на изпълнител за строителство на завода за механично и биологично третиране на отпадъците в София. Всички съмнения по отношение на референциите на избрания изпълнител - кооперацията между гръцките компании "Актор – Хелектор", за разсеяни и не са установени нарушения на европейското законодателство, съобщи в събота столичния кмет Йорданка Фандъкова, предаде "Стандарт нюз".

Според нея до края на годината ще бъде подписан официално договора с избрания строител на завода, след което изграждането му може да започне.

Очаква се все още становище на Министерството на околната среда и водите, което управлява Оперативна програма "Околна среда".

"Очаквам до края на деня да получа и това становище, след което ще подпишем на 27 декември договора за изграждане на завода, имаме пълна готовност за това", заяви Йорданка Фандъкова.

200 милиона лева ще струва строителството на завода за отпадъци.

#Столична община #Европейската комисия #Министерството на околната среда и водите #"Околна среда" #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници