Златанова представи проекта за нов Наказателен кодекс

Златанова представи проекта за нов Наказателен кодекс
Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова представи в Министерски съвет проектът за нов Наказателен кодекс. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова представи в Министерски съвет проектът за нов Наказателен кодекс.

Пълният текст на проекта ще бъде достъпен от събота на интернет-страницата на Министерството на правосъдието и на Портала за обществени консултации: www.justice.government.bg / www.strategy.bg , съобщиха от пресцентъра на министерството.

В началото на 2014 година Министерството на правосъдието ще проведе дискусия по предложените текстове за нов Наказателен кодекс. Сега действащият Наказателен кодекс е в сила от 1968 г.

Проектът на нов Наказателен кодекс възпроизвежда значителен брой разпоредби, които са класически за наказателното право и в частност за българската традиция. Използван е законотворческия опит на българския законодател от 1896 г. до наши дни, както и постиженията на българската наказателноправна доктрина през целия този период, отчетена е тълкувателната практика на Върховния касационен съд.

#Зинаида Златанова #Министерски съвет #Наказателен кодекс #Върховния касационен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници