Спря износът на ток

Спря износът на ток
В края на януари България отново спря износа на ток за около седмица поради стачката в Мини „Марица-изток“. Снимка: КРОСС
A A+ A++ A

Износът на ток бе спрян в 1.00 часа тази нощ, заради продължаващата тежка зимна обстановка в страната, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

Средно на час не достигат по 400 мегавата електроенергия. В момента са активирани всички налични мощности, включително и ВЕЦ-овете. Недостигът е свързан и с авария в ТЕЦ „Гълъбово“.

Износът на електроенергия ще бъде възобновен, когато се възстановят необходимите резерви за гарантиране на сигурност и непрекъснатост на електроснабдяването в страната, предаде bTV.

Ситуацията се нормализира, но все още остава в сила обявеното бедствено положение в областите Хасково и Кърджали и във Велинград.

Мярката се повтаря в рамките на по-малко от месец. В края на януари България отново спря износа на ток за около седмица поради стачката в  „Мини Марица-изток“.

#Министерството на икономиката и енергетиката #ток #износ #ТЕЦ „Гълъбово“ #ВЕЦ #електроенергия #Хасково #Кърджали #Велинград #Мини Марица-изток #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници