Договорът за ски пистите в Банско ще бъде актуализиран

Договорът за ски пистите в Банско ще бъде актуализиран
Комисията за защита на конкуренцията има ново решение, след като при предишната процедура бяха открити пропуски и бе отхвърлен избраният изпълнителнител. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще бъде актуализиран концесионния договор за ски пистите в Банско, съобщи министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. До края на годината ще бъде избран изпълнител за подготовката на нов план за управление на Националния парк "Пирин", предаде БНР.

Комисията за защита на конкуренцията има ново решение, след като при предишната процедура бяха открити пропуски и бе отхвърлен избраният изпълнителнител. До края на годината трябва да се сключи договор за разработване на нов план за Пирин, за да не се загуби европейското финансиране от Оперативна програма "Околна среда". Единственият останал кандидат е фирмата, която обжалва първото решение.

"Най-доброто решение за парка "Пирин "и за буферните зони е това да има нов план, който да бъде обект на обществено обсъждане, да се чуят интересите и намеренията на всички, които имат отношение към района", коментира Михайлова.

Министърът обясни, че такива намерения могат да се случат на територията на буферните зони. Всичко останало може да бъде обект на дискусии когато се подготвя плана за управление, но без да се нарушават законовите норми, според които това е национален парк и изискванията, които са ни поставени от конфенцията за природното и културно наследство.

#Искра Михайлова #Банско #ски писти #Михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници