Шест крайнодесни партии се обединяват за Евроизборите

Шест крайнодесни партии се обединяват за Евроизборите
"Ние не сме срещу Европа, а сме за Европа, но не централизирана супердържава, която се отдалечава от гражданите си", подчерта Щрахе. Снимка: newshopper.sulekha.com
A A+ A++ A

Шест крайнодесни политически партии ще се обединят на изборите за Европейски парламент през май 2014 г., с надеждата да се превърнат в трета сила в ЕП и да променят настоящия ход на ЕС, заяви Хайнц-Кристиан Щрахе от австрийската „Партия на свободата“.

Представители на Националния фронт (Франция), на Северната лига (Италия), на Шведските демократи, Фламански интерес (Белгия) и Словашката национална партия са били на среща във Виена, за да обсъдят съюз за връщането на Европа по десния път, посочи Щрахе, чиято партия е инициатор на срещата.

Холандската крайнодясна "Партия на свободата" на Герт Вилдерс не присъства на срещата, но в идните дни е планирана среща на нейни лидери с ръководството на австрийската "Партия на свободата".

"Много патриотични партии в Европа признаха проблемите в европейската общност и са готови да работят заедно", заяви Щрахе, предава БГНЕС.

Той призовава за "запазване на националния суверенитет срещу централизма на Брюксел" и за "запазване на културната идентичност на европейските народи спрямо масовата имиграция и ислямизацията на Европа" и изтъкна християнските корени на континента.

За сформирането на парламентарна група в ЕП е необходим кворум от 25 депутати от седем държави-членки на ЕС.

"Очерталият се съюз отговаря на тези два критерия", съобщи австрийският евродепутат от "Партията на свободата" Андреас Мьолзер.

"Ние не сме срещу Европа, а сме за Европа, но не централизирана супердържава, която се отдалечава от гражданите си", подчерта Щрахе.

Той призова за корекция на настоящото развитие на Евросъюза с връщане на националните валути.

#Националния фронт #Геерт Вилдерс #избори #Европейски парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници