Военното министерство проверява дали стари изтребители се изнасят на части

Военното министерство проверява дали стари изтребители се изнасят на части
Найденов добави, че "въпреки тъжната гледка, е добре да си дадем сметка, че всяка техника има определен жизнен цикъл", посочи министър Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на отбраната започва проверка по сигнал за изнасянето на части от военни изтребители, излезли от употреба, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов.

Според множество сигнали и публикации, частна фирма в района на Катуница е нарязала десет изтребители и ги изнася в чужбина под формата на скрап.

Найденов посочи, че е видял различните съобщения за въздухоплавателни средства, продадени преди години, които се предвижда някъде да бъдат ремонтирани.

Военният министър ще направи проверка за целесъобразността на тази продажба, въпреки че, ако тя вече е реализирана, би било много трудно ситуацията да бъде променена.

Найденов добави, че "въпреки тъжната гледка, е добре да си дадем сметка, че всяка техника има определен жизнен цикъл и когато той свърши има различни начини, по които да бъде оползотворена".

„Предприели сме всичко необходимо и няма да останем без авиационна техника, която да ни помага в изпълнение на основни задали, включително и по охрана на въздушното пространство“, каза още министър Найденов.

#Ангел Найденов #изтребители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници