Путин: Руски изтребители ще патрулират постоянно над Черно море

Путин: Руски изтребители ще патрулират постоянно над Черно море

Уикипедия

A A+ A++ A

Въоръжени с ракети "Кинжал" руски изтребители МиГ-31 ще патрулират постоянно над неутралните води в Черно море. Това обяви президентът на Русия Владимир Путин. Той уточни, че самолетите ще следят обстановката в Средиземно море, където Съединените щати изпратиха два самолетоносача на фона на бойните действия между Израел и палестинската радикална групировка "Хамас".

На пресконференция за руски журналисти след преговорите си с китайския лидер Си Цзинпин в Пекин Владимир Путин обвини Съединените щати в нагнетяване на обстановката в Близкия изток и даде пример с изпращането на два американски самолетоносача в Средиземно море. Като направи уговорката, че с това не се цели заплаха, Путин заяви:

"По мое разпореждане военно-космическите сили на Русия започват постоянно да патрулират в неутралната зона на въздушното пространство над Черно море. Нашите самолети МиГ-31 са въоръжени с комплекси "Кинжал". Както е известно, далечината на полета им е над 1000 км със скорост 9 маха".

Руският президент обвини Съединените щати, че все повече се въвличат в конфликта в Украйна.

И добави, че доставките на ракети ATACMS за украинската армия създават допълнителна заплаха за Русия, но не могат да кардинално да променят ситуацията на фронта, предаде БНР.


#Владимир Путин #Черно море #изтребители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници