Социолози смятат, че изборите са изход от кризата

Социолози смятат, че изборите са изход от кризата
Социолозите Огнян Минчев и Андрей Райчев коментираха пред Нова телевизия, че изборите са начин за изход от кризата. Снимка: nakratko.bg
A A+ A++ A

Социолозите Огнян Минчев и Андрей Райчев коментираха пред Нова телевизия продължаващите антиправителствени протести, включително акциите на 10 ноември, и дали те носят реална или символична връзка с началото на демократичните промени у нас. Двамата са на различни мнения за техния характер – ляв или десен, и за това до какви резултати ще доведе евентуалният им успех, но смятат, че изборите могат да бъдат изход от ситуацията.

„През последния четвърт век в България остана да управлява посткомунистическият елит, който загуби властта на 10 ноември. Този елит е абсолютно стерилен, милиционерски елит и хората протестират срещу пълния му провал“, смята Огнян Минчев.

Според Андрей Райчев, протестът е бил замислен като кулминативен и се нуждае от такава кулминация преди началото на зимата и празниците, когато може да утихне. Той посочи в подкрепа на тезата си и вливането на преподавателите към студентското недоволство.

#Огнян Минчев #Андрей Райчев #промени #провал #недоволство #зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници