Времето във вторник

Времето във вторник

pixabay

A A+ A++ A

В Дунавската равнина и високите котловинни полета в Югозападна България ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

Сутринта ще бъде мразовито с минимални температури между минус 11° и минус 6°, по-високи по Черноморието. В София - около минус 9°.

В повечето райони ще е предимно слънчево. На места в Дунавската равнина ще се задържи мъгливо, но след обяд видимостта ще се подобрява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България от югоизток и ще слаб до умерен. Максималните температури ще са между 1° и 6°, по-ниски на местата с трайна мъгла, в София - около 0°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна ниска облачност ще има в сутрешните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 5° и 7°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

В сряда ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в равнините ще има мъгла. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 8° и минус 3°, а максималните - между 2° и 7°.

В четвъртък с умерен, в Северна и Източна България и силен северозападен вятър ще премине студен атмосферен фронт. От запад облачността ще се увеличи и на места ще превали слабо, предимно сняг

#зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници