Синоптик каза кога се връща зимата и докога ще продължи

Синоптик каза кога се връща зимата и докога ще продължи

canva

A A+ A++ A

Тази седмица цялата ще бъде лятна. Сутрешните температури ще са високи - около 10 градуса. В котловините на Югозапада - 2-3 над нулата. В средата на седмицата ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. В неделя обаче очакваме заоблачаване и дъжд в Южна България. Това обяви синоптикът Анастасия Стойчева пред телевизия НоваНюз.

По думите й вятърът води до повишение на температурите. "Днес имаше много високи стойности в част от Дунавската равнина, Горнотракийската низина, Хасково, Стара Загора, Монтана и Оряхово - 26 градуса. Доближават се до абсолютния екстремум от 2016 г., когато на два пъти беше подобрен абсолютният рекорд в страната - 26,6 градуса", обясни тя.

Според Стойчева до средата на следващата седмица температурите ще са над климатичните норми, но ще има валежи, които ще компенсират сухото време досега. „Зимата ще продължи, протяга се във времето, като обзема част от пролетните месеци. Втората половина на февруари ще има застудяване. Валежите през идната седмица ще продължат около десетина дни, а зима ще има и през март", посочи тя.

#зима

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници