Жени ще управляват НДК, там е и пираката на Местан

Жени ще управляват НДК, там е и пираката на Местан
Снимка: edno.bg
A A+ A++ A

Нежна ръка ще вади НДК от блатото на скандали и дългове, съобщава "Стандарт".

В понеделник министърът на културата Петър Стоянович уволни целия Съвет на директорите на Двореца на културата. Тодор Влайчев, Ивайло Георгиев, Стоян Стоянов, Радка Петрова и Митко Тодоров са отстранени. На тяхно място идват зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, Антоанета Желязкова, Веселина Минчева, Олга Манолова и Пени Раева.

Раева е и новият изпълнителен директор на НДК.В ерата на Христо Друмев начело на Двореца тя бе него заместник. Решението за подмяната на ръководството ще влезе в сила след вписването на промените в Търговския регистър, а заявлението за рокадата вече е подадено и се обработва.

Велислава Кръстева пък е бивш пиар на лидера на ДПС Лютви Местан.

"Първата задача на новия борд е да направи пълна финансова ревизия. Ще се съобразя с мнението на тези органи в българската държава. След това трябва да се направи един много сериозен преглед на творческата дейност на НДК", коментира пред БНР в сряда министър Петър Стоянович.

#НДК #Петър Стоянович #Тодор Влайчев #Ивайло Георгиев #Стоян Стоянов #Радка Петрова #Митко Тодоров #Велислава Кръстева #ДПС #Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници