Българските студенти в Глазгоу подкрепиха окупацията

Българските студенти в Глазгоу подкрепиха окупацията
Снимка: www.facebook.com/ranobudniteglasgow
A A+ A++ A

Над 20 български студенти от Глазгоу се събраха пред сградата на Галерията за модерно изкуство в центъра на града в четвъртък вечерта, за да изразят подкрепата си за своите колеги, които предприеха окупацията на българските висши учебни заведения, въпреки проливия дъжд, съобщават на Фейсбук страницата си ranobudniteglasgow.

Студентите са от трите големи университета в шотландския град - University of Glasgow, Glasgow Caledonian University и University of Strathclyde и от Glasgow School of Art.

„Изразяваме пълната си подкрепа за българските студенти, които окупираха своите учебни заведения в знак на протест и с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Надяваме се техните действия да поставят началото на истинска промяна в нашата държава.”, заявиха българските студенти в обръщението си.

Освен погледите на стотиците минувачи, събитието привлече и интереса на студентски медии в града. Българите се заканиха да не спират само до тук.

Така Глазгоу се присъединява към редица други градове в чужбина. Той е един от градовете във Великобритания с най-много на брой български студенти.

#студенти #Глазгоу #окупация #Великобритания #студенти #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници