Очакваме 2,8 млрд. евро от "Южен поток", заяви Стойнев

Очакваме 2,8 млрд. евро от "Южен поток", заяви Стойнев
Министърът обясни, че голяма част от работата ще се извършва от български фирми, ще се създаде заетост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очакваните приходи за 2013-2043 г. от „Южен поток" се равняват на 2,8 милиарда евро, които ще влязат в бюджета на България, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след среща в Министерски съвет с премиера Пламен Орешарски, председателя на Управителния съвет на ОАО „Газпром" Алексей Миллер и министъра на енергетиката на Руската федерация Александър Новак.

„Българските граждани не носят никакъв риск относно осъществяването на проекта. От нас не се изискват никакви банкови гаранции. Това е добра стъпка, която ще ни подпомогне да изведем страната от кризата", обясни Стойнев, цитиран от "24 часа".

Министърът обясни, че голяма част от работата ще се извършва от български фирми, ще се създаде заетост. Ще има работа за български компании, които са в тежко положение.

"Годишният лихвен процент е 4,25 %. Срокът на погасяване на заема на Българския енергиен холдинг ще бъде 22 години", каза министърът.

#Южен поток #Драгомир Стойнев #Министерски съвет #Пламен Орешарски #„Газпром" #Руската федерация #Александър Новак #Българския енергиен холдинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници