Само при царя нямаше кадрови метли, смята Местан

Само при царя нямаше кадрови метли, смята Местан
Според Местан целият преход е белязан от кадрови метли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Историята на българския преход за съжаление е белязан от метли, кадрови метли. Трябва да признаем това. Изредиха се различни цветове на метлите през различните периоди, с едно малко изключение - 2001 г. с идването на власт на НДСВ, на царя, предвид на по-особената култура, която носи този човек, България не изживя жълта метла. В периода 2005 - 2009 г. метла не беше възможна."

Това заяви в пленарна зала лидерът на ДПС Лютви Местан при обсъждане на създаването на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 - март 2013 г.

"През 2009 г. се установи нова кадрова метла. ГЕРБ осъзна една много проста истина, но много важна за партии, които се появяват в резултат на една или друга емоционална вълна. Предишният пример за подобна партия беше НДСВ. Една партия може да се появи и по стечение на обстоятелствата, но оставането в политиката минава през изграждането на партийни структури и по вертикала, и по хоризонтала. ГЕРБ осъществиха този процес, трябва да им се признае", заяви Местан в четвъртък.

Според него ГЕРБ допуснаха недопустимо смесване на партийното с държавното начало.

"В узурпирането на позициите в държавната власт с партийни кадри вие не пощадихте и предприятията с държавно участие. На някои ВиК дружества щатовете бяха увеличени в пъти", добави още той.

#Лютви Местан #ДПС #ГЕРБ #НДСВ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници