ЧЕЗ инвестира 66,8 млн. лв. в Западна България

ЧЕЗ инвестира 66,8 млн. лв. в Западна България
A A+ A++ A

ЧЕЗ е инвестирала 66,8 милиона лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през първите девет месеца от 2013 г. За девет години работа в страната компанията е вложила 685,6 милиона лева за обновяване и разширяване на мрежата и подобряване на обслужването на клиентите.

През този период ЧЕЗ подмени изцяло над 30% от кабелната си мрежа от 60 000 километра в Западна България. Компанията вложи над 164 млн. лева за реконструкция и изграждане на подстанции, възлови станции и трансформатори. Дружеството инвестира повече от 191 млн. лева в подмяна на електромери и изнасяне на електромерни табла. Над 33 млн. лева бяха вложени в съоръжения и оборудване, свързани с обслужване на клиентите.

В резултат на направените от ЧЕЗ инвестиции беше подобрено качеството на доставките. Намалени бяха технологичните загуби по мрежата от 22% до 12,77%. За периода 2009-2012 г. средната продължителност на планираните прекъсвания беше намалена с 45%, а средният им брой на клиент - с 21%. Подобна е тенденцията и при непланираните прекъсвания - съответно 41% и 24% подобрение при двата показателя. През последните 9 години към електроразпределителната мрежа бяха присъединени над 65 000 нови потребители.

От започването на работа в България в началото на 2005 г. до момента, ЧЕЗ е инвестирала в страната над 1,7 млрд. лева, което я превръща в един от най-големите инвеститори в българската енергетика. В тази сума са включени 1,1 млрд. лева инвестирани в закупуването на електроразпределителната мрежа на Западна България и ТЕЦ „Варна", както и инвестициите за обновяване, модернизиране и разширяване на мрежата и подобряване на обслужването.

#ЧЕЗ #Западна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници