Реформаторският блок предложи мерки за изход от кризата

Реформаторският блок предложи  мерки за изход от кризата
Реформаторският блок обяви акцентите в икономическата си политика. На снимката: Иван Иванов, Корман Исмаилов, Иван Стамболов. Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

Седемте партии в Реформаторския блок и Гражданският съвет предложиха пакет от мерки за демафиотизиране на държавата и изваждане от кризата на среща в четвъртък, съобщиха от формацията.

От нов Закон за обществените поръчки през нов Кодекс на труда и променени правила за регулаторните органи до ефективна защита на кредитополучателите от произвола на банките реформаторите предложиха мерки в над десет области.

„Днес ние, от Реформаторския блок, казваме на българското общество, че сме единствената алтернатива на безхаберието и безочието на сегашните управляващи“, заяви финансистът Любомир Христов от Гражданския съвет.

Тези политики имат за цел да спрат източването на публичните пари от олигарсите, да освободят бизнеса от политическия административен рекет, да сведат корупцията до минимум, да спрат злоупотребите на монополите и да доведат до предвидимост в икономиката.

Сред очертаните мерки са нов закон за обществените поръчки, който да гарантира достъпа на малкия и средния бизнес до поръчки и да прекъсне връзката между възложител и изпълнител, която съществува в момента и е непрекъснат източник на корупция. Централизиран регистър към Агенцията за обществени поръчки ще поддържа база данни с всички изпълнители над определена сума.

#Любомир Христов #Гражданският съвет #криза #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници