Хората са основните виновници за глобалното затопляне

Хората са основните виновници за глобалното затопляне
Според доклад на ООН човечеството е виновно за глобалното затопляне. Снимка: kozme.blog.bg
A A+ A++ A

Доклад на ООН за климатичните промени подтвърди схващането, че човечеството е „доминиращата причина“ за глобалното затопляне. Ние сме причинили цели 95% от промените от 50-те години на ХХ век насам. В същия документ от 2001 г. тази цифра беше между 66% и 90%, предаде 3e-news.net.

Междуправителствената комисия за промените в климата към ООН посочва още, че е много по-убедена от преди, че хората са причинили глобалното затопляне, и прогнозира температурите да се покачат от 0.3 до 4.8 градуса през ХХІ век, съобщава АФП.

Сегашното забавяне на глобалното затопляне няма да продължи дълго, а морското равнище ще се покачи между 26 и 82 сантиметра до 2100 г. С това се опровергават мненията, че глобалното затопляне се отменя, като учените подчертават, че временната пауза в затоплянето през последните 15 години е твърде малък период, за да окаже дългосрочна насока на развитие.

Много наблюдатели от средата на XX в. смятат, че промените в климата са „без прецедент“. Всяко от последните три десетилетия е по-топло на Земята от предишните десетилетия от 1850 г. насам.

#ООН #затопляне #развитие #Земята

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници