Плевнелиев и Борисов да кажат познават ли Цветан Василев, настоя Местан

Плевнелиев и Борисов да кажат познават ли Цветан Василев, настоя Местан
Лютви Местан бе категоричен, че трябва да се знае и да е ясно колко срещи е имало между предишните управляващи и представителите на тези олигархични кръгове. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов да отговорят на въпросите за това дали познават Цветан Василев, попита лидерът на ДПС Лютви Местан в студиото на Нова телевизия.

Коментарът бе направен по повод обвинения, че управляващите имат контакти с  т.нар олихархични кръгове.

„Аз не познавам Цветан Василев и нямам нито една среща с този човек, и нямаме едно ръкостискане. Искам да попитам обаче дали президентът или Бойко Борисов познават Цветан Василев, защото огромна част от публичните средства са били в банката на този човек“, отбеляза Местан.

Лидерът на ДПС подчерта, че важен въпрос е и по времето на кое правителство тези средства са били в банка на Цветан Василев.

„Аз мисля, че отговорът е: по времето на правителството на Бойко Борисов“, каза той.

Лютви Местан бе категоричен, че трябва да се знае и да е ясно колко срещи е имало между предишните управляващи и представителите на тези олигархични кръгове, за които в момента се говори и за които са обвинявани управляващите.

„Трудно ми е да определя олигархията, защото нямам самочувствието на човек, който нито да представлява, нито да е обвързан с олигархични кръгове. Важно е и кога точно са започнали обвиненията, че има в страната ни олигархичен кръг“, добави той.

Местан подчерта, че не се познава с хората от кръга „Капитал“ и не знам дали е олигархичен кръг, но може би има 1-2 поздрава, разменени с Иво Прокопиев. Той допълни, че за кръга „Капитал“ се говори за определени медии, в които високи фигури от ГЕРБ са се изявявали пред тази медии.

#Цветан Василев #Иво Прокопиев #Капитал #ДПС #Местан #Лютви Местан #ГЕРБ #Бойко Борисов #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино