България да поиска експертна помощ заради бежанците, призова Бриго Аспарухов

България да поиска експертна помощ заради бежанците, призова Бриго Аспарухов
Според Бриго Аспарухов, България трябва да поиска отговор от Турция защо потокът от сирийски бежанци се насочва към страната ни. Снимка: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

България трябва да поиска отговор от Турция защо потокът от сирийски бежанци се насочва към страната ни, като в същото време страната ни трябва категорично да поиска експертна и финансова помощ от ЕС, каза в интервю за „Дарик“ бившият шеф на Националната разузнавателна служба, Бриго Аспарухов.

Той отбеляза, че страната ни няма нито опит, нито пари, за да се справи проблема, като предупреди, че България тепърва я чакат изпитания заради бежанския натиск. Според него, турците са приели 350 хил. бежанци и като че ли това им дойде много и на тях.

Според него, големият въпрос е, защо тази високоорганизарана военна машина като Турция, в лицето на нейните органи за сигурност, пропуска с такава лека ръка бежански поток към най-бедната държава в ЕС България? Аспарухов е категоричен, че страната ни не може да се справи с този проблем поради липса на опит.

Според него, сред бежанците може да има и хора с криминално минало, а вероятно и ислямски фундаменталисти. Според него затваряне на границата с Турция и спиране на потока би било тежко и антихуманно решение.

#Бриго Аспарухов #ЕС #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници