Николай Бареков: Връщам казармата и давам пари за заселниците в Северозапада

Николай Бареков: Връщам  казармата и давам пари за заселниците в Северозапада
В началото на септември Бареков изпълни обещанието си да влезе активно в политиката.Той не изключва възможността да участва в евроизборите през май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не искам медийният, граждански и обществен проект „България без цензура“ да бъде титулуван политически, защото не е такъв. Дори и на социолозите казвам, че не е коректно да се мери партия на Бареков или партия „България без цензура“, защото това е гражданска платформа, посветена на хората по регионите и на техните представители в местното самоуправление. Ние каним всички кметове, независимо дали са избрани с ГЕРБ, БСП, ДПС, да дойдат, да чуят хората, да видим как можем да решим конкретни проблеми, заяви доскорошният шеф на ТВ7 Николай Бареков в интервю за „24 часа“.

В началото на септември Бареков изпълни обещанието си да влезе активно в политиката. Той не изключва възможността да участва в евроизборите през май.

„Ако има политическа формация, движение най-вече, в което участвам, защо да не се явя, защо да пропусна? Аз, за разлика от Борисов и Станишев, най-вероятно ще се явя и ще ги поканя и те да го направят, да си премерим силите един срещу друг“, коментира той.

Според него избори трябва да бъдат организирани скоро.

„Това управление морално няма основание да продължава да управлява. Разбира се, изборите не трябва да са веднага, защото, ако са веднага, трябва да върнем ГЕРБ на власт заедно с нереформирания Реформаторски блок. За мен комбинацията ДПС и БСП е също толкова отвратителна - говоря като гражданин, от комбинацията Борисов, Кунева и Костов. И Трайчо Трайков, не пропускам и него да го отбележа. Защото това е министър, осъден в конфликт на интереси и виновен за повишение на цената на тока“, бе категоричен Бареков.

Според него най-добре е изборите да бъдат догодина.

Николай Бареков коментира, че ако дойде на власт, би върнал някои, според него, полезни неща от миналото.

„Две хубави идеи например могат да бъдат взети от близкото минало. Едната е за българската армия. Мисля, че на дневен ред отново е връщането на казармата. Защо да не я върнем на образователен принцип? Може да се нарича дори образователна повинност. Хората, които нямат основно образование, ще служат по една година, ще излизат от казармата със средно специално образование. За хората с висше образование казармата може да бъде 3-6 месеца. Там може до обяд да се учи, а следобед да се работи и тази образователна повинност да бъде превърната в трудова като при Александър Стамболийски. Моите дядовци са от партията на Стамболийски. Още една идея - защо не се приеме стратегия, гласувана в парламента, за протекционизъм в слабо развитите райони - Северозапада, Странджа Сакар, Родопите? По-ниски данъци, бонуси на млади семейства, които се заселват там, да се дават жилища на по-ниски цени или наеми. Това са само две от идеите, които ще предложа. Бързам да ги кажа, за да се знае, че това са мои идеи“, заяви бившият шеф на ТВ7.

#Николай Бареков #Бареков #"България без цензура" #ГЕРБ #ДПС #БСП #Борисов #Станишев #Реформаторския блок #Костов #Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници