Цветлин Йовчев e председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията

Цветлин Йовчев e председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията
Членове са министрите на финансите, на образованието и науката, на здравеопазването, на икономиката и енергетиката, на регионалното развитие, председателят на ДАНС и секретарят на Съвета за координация при управлението на средствата от Европейския съюз. С
A A+ A++ A

Правителството направи промени в състава на Комисията по превенция и противодействие на корупцията, които се налагат от новата структура на Министерския съвет, съобщава правителствената информационна служба.

За председател на Комисията е определен вицепремиерът и министър на вътрешните работи, а за заместник-председател – вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, предава „Фокус“.

Членове са министрите на финансите, на образованието и науката, на здравеопазването, на икономиката и енергетиката, на регионалното развитие, председателят на ДАНС и секретарят на Съвета за координация при управлението на средствата от Европейския съюз.

Комисията подпомага изработването и провеждането на държавната антикорупционна политика като анализира проявите на корупция и конфликт на интереси и предлага политики за превенция и противодействие срещу тях, анализира действащите нормативни актове за наличието на разпоредби, създаващи условия за проява на корупционни практики и предлага промени в тях, изготвя стратегически документи, координира и контролира тяхното изпълнение.

#Цветлин Йовчев #Комисията по превенция и противодействие на корупцията #Зинаида Златанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници