Кристалина Георгиева: Сирийската криза е уникална

Кристалина Георгиева: Сирийската криза е уникална
“Кризата в Сирия е уникална спрямо това, което се случва по света, с три неща, заяви Кристалина Георгиева. Снимка: ilianaivanova.eu
A A+ A++ A

“Кризата в Сирия е уникална спрямо това, което се случва по света, с три неща”, заяви Кристалина Георгиева – еврокомисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи, в интервю за предаването „Неделя 150” на БНР, предаде Агенция “Фокус”.

„Първо, кризата има етнорелигиозен характер. Това е гражданска война, в която хората се избиват, не само защото си представят по друг начин да се управлява страната им, а защото едните са сунити, а другите алауити, т.е. християни”, заяви Кристалина Георгиева.

Втората причина кризата да бъде уникална, според Кристалина Георгиева е това, че международната общност не е в състояние да се обедини за това какъв е пътят за нейното решение.

„Съветът за сигурност до ден днешен не е приел дори хуманитарна резолюция. Не са могли да се съгласят, че избиването на цивилни от която и да е страна е престъпление. За него в 21-ви век няма място”, категорична е еврокомисар Георгиева.

Тя допълни, че третият елемент на уникалност на тази криза е търпимостта към така нареченото международно хуманитарно право.

#еврокомисар #Кристалина Георгиева #решение #право

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници