Плевнелиев: В моята позиция няма преднамереност

Плевнелиев: В моята позиция няма преднамереност
“В моята позиция няма преднамереност, а има добронамереност”, каза президентът Росен Плевнелиев. Снимка: skandalno.net
A A+ A++ A

“В моята позиция няма преднамереност, а има добронамереност”, каза президентът Росен Плевнелиев в предаването „Неделя 150” на БНР, предаде Агенция “Фокус”.

“Всяко едно вето, което съм налагал има своето основание и аргументи. Какви бяха тези излияния, че президенти досега не са налагали вето? Президентът може, длъжен е и трябва, когато може да бъде полезен на нацията и на управляващите. Не ми става ясно елементарното действие на председателя на Народното събрание. Той назначи заседанието не веднага, а към 30 август. Кое е вярното, че покрай ветото ще се срине цялата държава и икономика, ако това е вярно, защо председателят на Народното събрание сложи заседанието на 30 август?”, попита президентът.

„Вярвам, че със своите действия, и като министър съм могъл да бъда полезен на нацията. Българите трябва да знаят, че ако принадлежа към една партия, това е партията на добрите хора”, посочи президентът.

„Притеснението е, че Европа излиза от кризата, а България влиза. Решението е пълна мобилизация. Трябва всеки ден да се надгражда и да се работи за ефективност и резултати”, посочи държавният глава.

#вето #партия #кризата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници