Заводът на „АББ“ в Севлиево с разширено портфолио

Заводът на „АББ“ в Севлиево с разширено портфолио
Комплектните кондензаторни уредби (MECB) комбинират първично оборудване и вторично управление и защита в компактна модулна кабина. Снимка: АББ
A A+ A++ A

Заводът на „АББ“ в Севлиево разшири своето портфолио, като през 2011 г. произведе, завърши монтажа и експедира два нови продукта.

„АББ Авангард“ произведе и експедира първите комплектни кондензаторни уредби (MECB) и табла за управление (LCC) на газоизолирани КРУ за европейски клиенти, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

MECB са вторият продукт в разширеното портфолио на завода, усвоен в рамките на 2011 година, след успешното внедряване в производство на табла за управление (LCC) на газоизолирани КРУ (GIS) до 170kV. Първата доставка на LCC беше извършена през октомври 2011., посочват от компанията.

Внедряването в производство на тези два продукта беше осъществено в рамките на проект за организиране на европейски монтажен център за продукти с високо напрежение в завода на „АББ“ в Севлиево.

Проектът включваше и внедряване на ERP системата SAP за управление на бизнес процеси.

Монтажният център в Севлиево е организиран с подкрепата на развойния център на „АББ“ в Австралия и цели намаляване на времето за доставка на произведените продукти до европейските клиенти.

Комплектните кондензаторни уредби са налични в разновидности до 12 kV, се казва още в прессъобщението.

Комплектните кондензаторни уредби (MECB) комбинират първично оборудване и вторично управление и защита в компактна модулна кабина.

Уредбите са подходящи за електроразпределителни компании и ветропаркове, но също и за големи индустриални потребители на електрическа енергия, като например минно-добивни предприятия, петролни рафинерии, производители в химическата и тежката индустрия.

Инсталирането на MECB намалява разходите на електричество и загубите на електрическа енергия, увеличава капацитета на мрежата, ограничава пада на напрежението и компенсира неблагоприятните ефекти от включването на мощни машини.

Заводът в Севлиево е част от групата „АББ“ от 1996 година. Основното му производство са разединители средно и високо напрежение в диапазона 12–550 kV, за които предлага инженеринг, монтаж, инсталация, гаранционна и извънгаранционна поддръжка и резервни части.

„АББ“ функционира в България чрез три компании на шест локации, като основният фокус е върху продукцията.

Трите производствени единици на „АББ“, разположени в Петрич, Севлиево и Раковски, доставят ключово важни продукти и компоненти, действайки както като основни доставчици на други „АББ“ заводи в „АББ“ групата или доставяйки продукти за крайните си клиенти, посочват от компанията.

„АББ“ е специализиран в производството и интегрирането на системи за автоматизация в електроенергийни и промишлени предприятия. Концернът „АББ“ има свои компании в над 100 страни в света и повече от 130 000 служители.

„Ние сме щастливи и горди с новите производствени възможности на нашия завод. „АББ Авангард“ е производител с традиции в България, който се е доказал през годините благодарение на доброто представяне и високото качество на продуктите си. През последните 15 години продуктите на завода се изнасят в повече от 30 страни“, заяви Питър Симон, регионален мениджър на „АББ“ за България, Румъния и Република Молдова.

#АББ #Севлиево #електричество #завод #Питър Симон #България #Румъния #Молдова #Австралия #SAP

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници