Спортният министър: Мултифункционален спортен център във всяка община

Спортният министър: Мултифункционален спортен център във всяка община
Акцент в националната програма е поставен върху възстановяване на връзката между държавата, общините, спортните организации, коментира Георгиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предвижда се изграждане на мултифункционален спортен център във всяка община, заяви на пресконференция министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева след заседание на Министерски съвет, предаде агенция „Фокус”.

На заседанието е била приета Национална програма за развитието на физическото възпитание и спорта за периода 2013-2016 г.

Програмата предвижда изграждането на мултифункционални центрове, които ще бъдат част от обновената спортна инфраструктура на общините. Всеки спортен център ще включва тенискорт, плувен басейн и игрища за футбол на малки вратички, за волейбол и за баскетбол.

"Акцент в националната програма е поставен върху възстановяване на връзката между държавата, общините, спортните организации. Приоритет е и развитието на масовия спорт като основа за селекция и развитие на деца и младежи с изявени спортни способности", посочи министърът.

#Мариана Георгиева #Министерски съвет #Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници