Дора Янкова: Президентът е раздвоен

Дора Янкова: Президентът е раздвоен
A A+ A++ A

"От това, което президентът Росен Плевнелиев каза - че харесва социалния пакет, но налага вето, се създава усещането за едно раздвояване". Това заяви депутатът от левицата Дора Янкова пред БНТ. "В мен остана усещането, че президентът направи с това вето едно лично обяснение", каза още тя.

Попитана дали е възможно да не бъде преодоляно ветото на държавния глава, тя заяви, че всичко е възможно в българския парламент. "Всяко правителство има право да разпише своя фискална политика, но не виждам причина да има нови избори. Ветото на президента ще бъде отхвърлено, защото то няма кой знае каква тежест", коментира още Янкова.

По думите й държавният глава се позиционира в една неясна писта, която след време ще стане ясна каква е и какви политически интереси стоят зад нея.

Томислав Дончев от ГЕРБ пък заяви, че в изказа на Плевнелиев имало горчилка и си е личала личната му обида. "Президентът може да направи много коментари, но е въпросът е кой го чува. Запознавайки се с мотивите му, аз не мога да видя в тях политически нюанс, а виждам много въпроси, които и аз си задавам, а именно - как ще се изхарчат тези публични пари, които още не са събрани от българските данъкоплатци, защото са на кредит, коментира Дончев.

Дончев уточни, че за европейските средства има достатъчен резерв. "Това, което направи Плевнелиев е, че посочи, че има неясноти и е най-разумно те ба бъдат изчистени. Още другата седмица може да се свика Народното събрание и да се видят какви са мотивите му и те да бъдат изчистени, каза депутатът от ГЕРБ.

"Няма по-политически въпрос от бюджета. Росен Плевнелиев е вкаран в определен сценарий и това е неприятното в ситуацията за налагането на вето". Това заяви депутатът от БСП Жельо Бойчев пред ТВ7.

(По Стандартнюз)

#Дора Янкова #президент #вето #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници