Янаки Стоилов: Потенциалът на недоволството не е изчерпан

Янаки Стоилов: Потенциалът на недоволството не е изчерпан
A A+ A++ A

На много места в държавната администрация във Враца има основания за по-аргументирани от досегашните назначения. Така депутатът от БСП Янаки Стоилов отговори на ширещия се в града слух, че се готви чистка по върховете на земеделските служби в региона, предаде Стандартнюз.

Според него подмяната на кадрите се бави, но скоро рокадите по възловите постове ще станат факт. По негово предложение към областната управа ще започнат работа няколко обществени съвета. Те ще включват хора с идеи в ресорите икономическо развитие, земеделие, образование и здравеопазване.

„Ние не си правим илюзии, че есента ще бъде по-лека от отминаващите летни месеци, защото потенциалът на недоволството не е изчерпан. Вероятно ще се изострят и редица социални проблеми и за това ние приехме актуализация на бюджета", разкри Стоилов.

Според него актуализацията се е наложила, за да бъде приведен в съответствие с реалните приходи и много по-ниския ръст на брутния вътрешен продукт, откъдето следват и значително по-малко постъпления в бюджета спрямо планираните при неговото приемане. Другата причина е да се разплатят задълженията към бизнеса, да се навакса закъснението по възстановяването на ДДС-то и да се покрият част от социалните мерки.

Правителството ще разполага и с около 280 млн. лв. Очаква се тези средства да бъдат насочени в значителна степен за овладяване на икономическата и социалната ситуация. В края на лятото изтичат редица от програмите за заетост и трябва да се потърсят възможности тези, които са били включени в тях, да продължат да работят, а и обхватът им да бъде разширен.

#Янаки Стоилов #недоволство #бюджет #актуализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници