Комисията за борба с корупцията ще покани президента по казуса с тефтерчето

Комисията за борба с корупцията ще покани президента по казуса с тефтерчето
A A+ A++ A

Парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси ще покани за изслушване президента Росен Плевнелиев по казуса с тефтерчето на Филип Златанов. Това обяви пред журналисти председателят на комисията Волен Сидеров, предаде агенция „Фокус“. 

Парламентарната комисия се самосезира по случая с председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов и изслуша четирима от членовете на комисията.

„Ще поканим на разговор визираните в тефтерчето на Филип Златанов – Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова, самия Филип Златанов. Ще бъде поканен и президентът Росен Плевнелиев, както и неговата съветничка Димана Ранкова“, съобщи Сидеров.

„Тези лица трябва да бъдат изслушани, за да си съставим впечатление как са били прекратявани или укривани сигналите от председателя на КПУКИ и как те не са стигали до прокуратурата. Златанов е уличен в това, че е извършвал длъжностно престъпление за това, че не е уведомявал прокуратурата за сигналите, които стигат до него. Очевидно е, че е имало политически натиск за прикриване на определени лица, за прекратяване на определени сигнали и обратното – „да се удари“ еди-кой си, който не е удобен на тогавашните управляващи. Всичко това трябва да се изясни, ще работим интензивно“, отбеляза Сидеров.

Парламентарната комисия е решила да предложи на Народното събрание да не приема доклада на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). Следващото заседание на парламентарната Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси ще е в четвъртък – 1 август.

#Сидеров #президент #комисия #изслушване #тефтерче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници