ВИДЕО Скандал между депутати при изслушването на Станислав Цанов за заплахите на Трактора

ВИДЕО Скандал между депутати при изслушването на Станислав Цанов за заплахите на Трактора

Стоп кадър/Novini.bg

A A+ A++ A

Със скандал започна изслушването на ютюбъра Станислав Цанов във временната комисия за безопасността на машините за гласуване. За него депутатите се събират по време на ваканцията, която си пуснаха заради местните избори.

През септември Цанов публикува видео в своя ютюб канал, в което твърди, че е бил заплашван от Алексей Петров преди година. По думите му, той е искал да направи видео с тест на машините за уязвимости, затова се е свързал с "преподаватели в елитни американски университети". Получил обаче обаждане от Петров, който го привикал и го предупредил да не се занимава с темата. Следял и чатовете му във фейсбук, инстаграм и вайбър.

Цанов е в комисията за изслушване по покана на БСП. За заседанието той пристигна заедно с Николай Марков - преподавател и бивш служител на НСО. "Единствено на него доверих това, през което минавах през последната година", обясни за него ютюбърът. А Марков обясни, че Цанов е щял да бъде убит заради опита си да провери работят ли машините както трябва.

Заседанието обаче започна със съмнения има ли изобщо смисъл от изслушването.

Извънредно заседание по време на предизборна кампания за изслушване на някого, който има свой ютюб канал, как ви звучи?, попита Явор Божанков.

ЦИК, ДАНС, Информационно обслужване и МВР също ще бъдат изслушани, отговори му председателстващият заседанието Георги Свиленски от БСП. И обясни, че решението Цанов да бъде изслушан, е било взето на предходното заседание на комисията, а настоящото е било свикано от председателя на парламента Росен Желязков.

#станислав цанов #изслушване #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници